Specials

Maatwerk

Naast onze workshop, doen we ook maatwerk.

Bijvoorbeeld een echte cursus, een workshop voor een speciale doelgroep, een 3D-printer demo of het trainen van leraren/docenten.

We maken speciaal voor uw evenement ook een mooi voorstel. Stuur uw e-mail naar peter@junior-techniek.nl .

foto Cursus 'Leren programmeren met Scratch'

Cursus 'Leren programmeren met Scratch'

Na 3 leuke middagen voor de cursus 'Leren programmeren met Scratch' hebben alle programmeurs hun certificaat behaald.

De deelnemers hebben games, muziek, een digitaal verhaal en een digitale windrichtingmeter gemaakt. Junior Techniek gaf deze cursus bij Verdel ICT & Media aan twee groepen enthousiaste jongeren.

foto Programmeren op Opendag Vrouw en werk

Programmeren op Opendag Vrouw en werk

Programmeren is NIET alleen voor nerds. Dat weten de deelnemers van de workshop Programmeren nu. Zelfs in onze wasmachine en de koffieautomaat zitten mini-computers.

In drie groepen hebben de deelnemers zelf zo'n mini-computer geprogrammeerd! En het was makkelijker en leuker dan ze dachten.

Deze en andere workshops werden gegeven tijdens de opendag voor het project 'Vrouw en werk' van De Schoor.

foto Demo 3D-printing

Demo 3D-printing

Junior Techniek mocht op de School of Understanding in Amstelveen een 3D-printer demo geven tijdens Science fair. Kinderen en ouders hadden veel belangstelling voor deze geweldige techniek.

Zelf aan de slag: van idee, via ontwerp tot product wordt hiermee voor iedereen mogelijk.

Tijdens de demo werden griezelige spinnetjes geprint. Alle leerlingen kregen een 3D-geprint dobbelsteentje mee. De kleur mochten ze zelf uitkiezen.

foto Coole zomer workshop

Coole zomer workshop

Voor het zomerprogramma van de jeugdzorginstelling Schakenbosch, organiseerde Junior Techniek een workshop 'LED-lichtorgel maken'. Dit jaar hebben zelfs twee groepen meegedaan.

Het solderen ging de jongeren, jongens én meiden van 14 t/m 17 jaar, goed af en het resultaat was er ook naar, allemaal vrolijk knipperende LED-jes! Prima gedaan!

foto Scratch training voor leraren

Scratch training voor leraren

Programmeren is een verplicht vak op de basisscholen in Engeland. Bij ons nog niet maar de OBS Aurora in Almere gaat hier ook niet op wachten.

Tijdens de introductie van Scratch ontdekten de leraren dat programmeren vooral leuk is en snel een geweldig resultaat geeft! Plannen om vanaf volgend schooljaar met de bovenbouw leerlingen te gaan programmeren zijn in de maak.

Weer fijn die positieve reacties: "Heel leuk, geeft een goed inzicht in programmeren" en "Gezellig en we kunnen het direct toepassen".

Onze jaarlijkse kerst activiteit

Jaarlijks organiseren we onze kerst workshop in het buurthuis EveNaarHuis in Almere.

We maken dan een mooie kerstboom en kerstster met knipper LEDjes. Staat altijd goed onder de kerstboom :-).

Keywords: workshop, cursus, techniek, Scratch, Arduino, programmeren, solderen, elektronica, robot, 3D ontwerpen, 3D printen